• Magyar
  • English
Sajtóközlemények RSS feed

Az NHH nyilvántartásba vette a Noreg eSign Toolkit minősített elektronikus aláírás fejlesztő készletét

  • A Noreg Kft. több mint 3 éve alkalmazza és folyamatosan fejleszti elektronikus aláíró rendszerét, amelyet az egyik legnagyobb hazai nagyvállalatnál és számos pénzintézetnél is sikeresen vezettek be

Budapest, 2008. december 16. – A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit elektronikus aláírási fejlesztőkészlete alkalmas a 2001. évi XXXV törvényben szereplő fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás létrehozására és ellenőrzésére alkalmazható szabványos és biztonságos alkalmazások fejlesztéséhez. A termék tanúsítását a HunGuard Kft. végezte, és a terméket a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) is nyilvántartásba vette. A Noreg Kft. több mint egy évtizede végez PKI rendszerhez kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek mind megfelelnek az irányadó jogszabályoknak és ajánlásoknak, és támogatják a közigazgatásban előírt formátumokat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Noreg eSing Toolkit fejlesztőkészletünk többszörösen is tanúsított: amellett, hogy most az NHH nyilvántartásba vette, még tavaly elnyerte a „MELASZ-Ready” tanúsítványt. A termék minősítéseknek köszönhetően ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy az elektronikus aláírási alkalmazásaink biztonságosak és együttműködnek más rendszerekkel. A Noreg eSign Toolkit alapja a vállalat által több mint 3 éve alkalmazott és folyamatos fejlesztés alatt álló NoregPKI2.DLL aláíró rendszer, amelyre alapozva több hazai vállalatnál és intézménynél is vezetettünk már be elektronikus aláírást megvalósító rendszereket”– mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Noreg eSign Toolkit

A Noreg eSign Toolkit minden, az e-hitelesítési megoldások területén szükséges funkciót biztosít az ügyfelek számára: elektronikus aláírást, aláírás ellenőrzést, időpecsét kérést és ellenőrzést, visszavonási állapot lekérdezést és ellenőrzést, tanúsítvány és intelligens kulcshordozó eszközök kezelését. Az eSign Toolkit bármilyen dokumentum elektronikus aláírására és az elektronikusan aláírt állományok ellenőrzésére használható. A program alkalmas más szállítók által szabványosan (XAdES/MELASZ) aláírt állományok ellenőrzésére és kibontására.


A minősítést végző HunGuard Kft.-ről

A Noreg eSign Toolkit tanúsítását végző HunGuard Kft. 1990 óta foglalkozik információtechnológiai rendszerek és termékek biztonsági bevizsgálásával, értékelésével. A HunGuard Számítástechnikai-, informatikai kutató-fejlesztő és általános szolgáltató Kft. a 9/2005. (VII.21.) IHM rendelet alapján, mint a Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Miniszterének 113/2007 számú kijelölési okiratával kijelölt tanúsító szervezet.

 

A Noreg Kft.

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.

 

Sajtókapcsolat:

Morpho Communications
Jekler Rudolf
tel.: 488 0255
mobil: 20 967 5565
e-mail: jekler [dot] rudolfatmorpho [dot] hu