• Magyar
  • English
Sajtóközlemények RSS feed

Eredményes évet zárt a Noreg Kft. – a vállalat saját termékfejlesztéssel válaszolt a válság kihívásaira

Eredményes évet zárt a Noreg Kft. – a vállalat saját termékfejlesztéssel válaszolt a válság kihívásaira

  • A Noreg Kft. megtartotta piaci pozícióját és 15 százalékkal növelte árbevételét, mely így 2010-ben elérte az 575 millió forintot
  • A vállalat teljes árbevételének 40 százaléka a PKI-alapú szolgáltatásokból és fejlesztésekből, illetve az IBM-ISS termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokból és tanácsadásból származik
  • Bevezetése óta töretlenül sikeres a vállalat saját fejlesztésű Margaréta Kártyamenedzsment rendszere

Budapest, 2011. március 9. – A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértő vállalata az aktuális gazdasági körülmények ellenére tavaly is megtartotta piaci pozícióját és a 2009-es évhez képest 15 százalékkal 575 millió forintra növelte árbevételét. A növekedés hátterében az a sikeres üzleti stratégia áll, melynek keretében 2010-ben a Noreg Kft. saját fejlesztésű termékeire, így például a Margaréta Kártyamenedzsment Rendszer fejlesztésére és piaci bevezetésére koncentrált. A várakozásoknak megfelelően alakult a vállalat adózás utáni eredménye, amely minimális csökkenést mutat az előző évhez képest. A vállalat teljes árbevételének 20 százalékát a PKI-alapú szolgáltatások, fejlesztések (MARGARÉTA, eSign Toolkit) képezik, illetve további 20 százalék származik az IBM-ISS termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokból és tanácsadásból. Emellett továbbra is jelentős igény mutatkozik a compliance-kötelezett vállalatok részéről a személyazonosság alapú biztonsági megoldások és a loggyűjtő és -elemző termékek iránt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy saját fejlesztésű Margaréta Kártyamenedzsment rendszerünk már az elkészülte évében élesben üzemelt egy hazai ügyfelünknél, emellett jelenleg is több új telepítés van előkészítés alatt. Igen komoly elismerést jelent számunkra az is, hogy a MARGARÉTA-nak ítélte a "Legjobb Magyar Innováció 2010" díjat az év legnagyobb IT-biztonsági eseményeként számon tartott ITBN konferencia független, szakmai zsűrije” – mondta Dr. Kőrös Zsolt a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „A tavalyi évben már bevált, saját fejlesztésű termékeinkre fókuszáló stratégiánkat szeretnénk idén is tovább vinni, annál is inkább, mert a hazai fejlesztés számtalan előnnyel jár a felhasználók részére. A magyar nyelvű kezelőfelület és támogatás, a gyors reakció, rugalmas igénykiszolgálás, a külföldi dobozos megoldásoknál jóval kedvezőbb árképzés és a hazai szabályozásoknak megfelelő rendszer mind hozzájárulnak termékeink sikeréhez” – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

IT-biztonsági trendek és tendenciák: mi várható 2011-ben

Saját fejlesztésű termékek

A Noreg tapasztalatai szerint a piac részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a dokumentumok hitelesítésére és a hitelességük ellenőrzésére fejlesztett kriptográfiai megoldásokra, a vállalat pedig ezt az igényt is szeretné kielégíteni újabb saját fejlesztésű megoldásokkal.

E-számla

Az ügyfelek folyamatosan keresik költségeik csökkentésére irányuló informatikai megoldásokat, amelynek egyik jó példája lehet az elektronikus számlázásra történő átállás. A Noreg Kft. célja az, hogy a hazai szabályozási rendszer követelményeit kielégítve tegye lehetővé az ügyfelei számára, hogy jelentős költségmegtakarítással, környezetbarát módon, visszakereshető és archiválható formában számlázzanak. Ezt a vállalat saját fejlesztésű e-számla megoldása teszi lehetővé, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV, azaz az új APEH) követelményeinek is megfelel.

Cloud környezetek biztonsága

A virtualizált és cloud környezetek biztonsági hiányosságai egyre komolyabb akadályt jelentenek ezen költséghatékony megoldások bevezetésében, különösen a magasabb biztonsági szintet igénylő vállalatoknál és szervezeteknél. A Noreg abban tud támogatást nyújtani ügyfeleinek, hogy a fizikai infrastruktúrákban megszokott biztonsági szintet a virtualizált és felhő alapú környezetekben is meg tudják valósítani.

A Noreg Kft.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat a Montana csoport tagja. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási, valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.

Sajtókapcsolat:

Morpho Communications

    Pósa Gabriella
    tel.: 488 0255
    mobil: 30 200 9033
    e-mail: posa [dot] gabriellaatmorpho [dot] hu