A jövő biztonsági szakembereinek képzését támogatja a Noreg Kft.

• A Noreg Kft. a Gábor Dénes Főiskolán támogatja az informatikai biztonság gyakorlati képzését – az együttműködés értelmében a Noreg Kft. már ebben az évben részt vesz a tananyag kialakításában
  • A jövőben a Noreg Kft. információbiztonsági szakértői együttműködnek az informatikai biztonsági képzés jegyzeteinek elkészítésében, a tananyagok oktatásában, és gyakorlati lehetőséget biztosítanak a Főiskola hallgatói számára

Budapest, 2006. november 2. – A Noreg Kft. és a Gábor Dénes Főiskola együttműködési megállapodást kötött, így az ez évben indult BSc (Bachelor of Science) képzés keretében, a mérnök informatikus szakon az „Informatikai rendszerek biztonsága és üzemeltetése” sáv 2008/2009-es tanévben kezdődő beindítását a Noreg Kft., az információbiztonsági technológiák egyik hazai szakértője támogatja. Az együttműködés révén az elméleti képzésen túl a diákok gyakorlati lehetőséghez is juthatnak, részt vehetnek kutatás-fejlesztés projektekben és a Noreg Kft. gyakorlati lehetőséget is biztosít a hallgatók részére.

„Főiskolánk erőssége, hogy hallgatóinkat korszerű információkhoz és tudáshoz juttatjuk, valamint a tanulási folyamatot személyre szabottan támogatjuk, menedzseljük” – mondta Dr. Hullám István a Gábor Dénes Főiskola tudományos rektor-helyettese. „A BSc képzésben a mérnök informatikus szak iránti munkaerő-piaci igény markánsan megjelenik mind a munkáltatói, mind a hallgatói oldalon. A Noreg Kft. támogatásával a hallgatók nem csak alapos elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek, amely növeli diákjaink elhelyezkedési esélyeit ” – tette hozzá Hullám István.
„Az informatikai biztonság problémáit és megoldásait értő és a gyakorlatban alkalmazni is tudó mérnökök iránt egyre nagyobb a kereslet. Az „Informatikai rendszerek biztonsága és üzemeltetése” sávon a hallgatók részére nemzetközi szabványokon és ajánlásokon, valamint saját kutatásainkon alapuló ismeretek kívánunk adni, de ennek a legjobb gyakorlattal is összhangban kell lennie.” – mondta Muha Lajos főiskolai docens, a szakirány vezetője.

Az együttműködés értelmében a Noreg Kft. már idén részt vesz a végleges tananyag kialakításában, a jövőben pedig a két intézmény közösen dolgozza ki a jegyzeteket, és egyeztetnek más biztonsági témájú képzésekben is. A Noreg Kft. segédeszközöket, főleg szoftvereket biztosít a Főiskola számára, emellett aktívan részt vesz az oktatásban és a gyakorlati képzésben. A mérnök informatikus szak hallgatói hálózati biztonságra vonatkozó szakdolgozati témákban konzulensként is választhatják a Noreg Kft. munkatársait. A két intézmény a jövőben az informatikai biztonság – különösen a hálózatok biztonságának területén – a kutatás-fejlesztés tevékenységüket is egyeztetik és összehangolják.

„Munkatársaink örömmel fogadták, hogy részt vehetnek a jövő biztonsági szakembereinek képzésében, hiszen az információbiztonság napjaink egyik legnagyobb informatikai kihívása” – mondta dr. Kőrös Zsolt a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Az információbiztonsági szakemberképzés igényét a Gábor Dénes Főiskola is felismerte, és már megtette a szükséges lépéseket, hogy oktatási struktúrájába beépítse. Szívesen állunk rendelkezésükre, hogy diákjaikkal megosszuk szakmai tapasztalatainkat, és az oktatáshoz további segítséget (például szoftvereket) is biztosítunk az intézmény számára, amelyekkel az információbiztonság iránt érdeklődő hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is továbbfejleszthetik” – tette hozzá Kőrös Zsolt.

A Felsőoktatási Törvénynek megfelelően ettől az évtől a Gábor Dénes Főiskolán is a kétciklusú képzési rendszer szerinti alapképzési szakokon indul az oktatás. A képzés első, BSc ciklusában a hallgatók elméleti ismeretanyaggal jól megalapozott gyakorlatorientált képzést kapnak. Ezzel a képzéssel már önmagában is megállják helyüket a munkaerőpiacon, de az MSc (Master of Science) szakokon is folytathatják tanulmányaikat. A Noreg Kft. által támogatott képzésben a BSc ciklus hallgatói részesülhetnek.

A Gábor Dénes Főiskoláról további információt az alábbi linken talál: www.gdf.hu.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.