• Magyar
  • English
Sajtóközlemények RSS feed

Noreg: Folyamatosan növekszik a hazai PKI alkalmazások piaca

  • A Noreg Kft. szerint a PKI alkalmazások piaca folyamatosan növekszik, az elektronikus úton történő ügyintézés egyre szélesebb körben való elterjedésével a PKI rendszertervezésre és tanácsadásra is egyre több ágazatban - banki, kormányzati, telekommunikációs és ipari szektorban - van igény

Budapest, 2007. november 13. – A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője szerint a PKI (Public Key Infrastructure – Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra) alkalmazások hazai piaca folyamatosan növekszik. A Noreg Kft. tapasztalatai szerint a PKI rendszert építő vállalatok száma az utóbbi néhány évben évente mintegy 20-25 százalékkal növekedett. A húzó ágazat a törvényi szabályozásoknak és előírásoknak való megfelelés követelménye miatt a bank és pénzügyi szektor, de egyre nagyobb az igény a telekommunikációs területen, illetve a nagyvállalati szektorban. A vállalat hangsúlyozta, hogy a jövő évben a kormányzati szektorban várnak jelentős előrelépést e területen. A folyamatos növekedés oka, hogy az elektronikus ügyintézés elterjedésével párhuzamosan, annak infrastrukturális hátterét biztosító PKI rendszertervezésre, alkalmazásfejlesztésre és tanácsadásra is van igény. A további terjedés kulcsa az egységes szabályozás és formátum, amelyet a MELASZ-READY, a szakma alapvető, elismert igazolása biztosít. A Noreg Kft. saját fejlesztésű eSign Toolkit fejlesztőkészlete a közelmúltban szerezte meg a tanúsítványt, amely igazolja, hogy a Noreg által bevezetett elektronikus aláírási alkalmazás a MELASZ által egységesített hazai elektronikus szabványrendszer számára is elfogadott megoldás.

„A technológia terjedésével egyre szélesebb körben jelennek meg azok a megoldások, amelyek a nyilvános kulcsú technológiára épülnek, annak egyre több szolgáltatását integrálják. Ilyen megoldások lehetnek a különböző elektronikus ügyintézői rendszerek, elektronikus számlázás, elektronikus archiválás, elektronikus szavazás. Ezek a rendszerek már integráltan használják az olyan alapszolgáltatásokat, mint az elektronikus aláírás, a titkosítás, a hitelesítés és az időpecsét” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Ma még egy vállalat életében a PKI rendszer bevezetése sokszor az innováció iránti igény függvénye. A PKI stabil, kiforrott technológia, melynek használatával a vállalat üzletbiztonsági szintje növelhető, és az alkalmazáskezelés is jelentősen leegyszerűsíthető. Ez egyúttal költségmegtakarítást eredményez, hiszen a párhuzamos biztonsági rendszerek jelszó vagy kártya adminisztrációja helyett egy PKI alapú chip kártya adminisztrációt kell csak üzemben tartani” – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

A Noreg Kft. több mint 6 éve foglalkozik teljes körű PKI infrastruktúrák tervezésével és kialakításával, így széleskörű tapasztalattal rendelkezik a hitelesítés szolgáltatás területén. A vállalat megfelelő infrastrukturális hátteret biztosít a törvényi előírások betartásához, és az ügyfelek már meglévő rendszerébe integrálja az egyedi fejlesztésű alkalmazásokat.

Napjaink digitalizált világában kulcskérdéssé vált az adatbiztonság és a hitelesség. A számítógépes hálózatok fejlődése, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés elterjedése olyan adatbiztos környezetet igényelnek, amely amellett, hogy könnyen kezelhető, megfelel a törvény által előírt szabályozásoknak is. Az egyszerű kezelhetőség az elmúlt néhány év technológiai fejlesztései révén valósult meg, az elektronikus aláírásról szóló jogszabály pedig biztosítja azt a törvényességi keretet, amely alapján a digitális aláírás hivatalossá teszi az elektronikus dokumentumokat.

 

A Noreg Kft.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.

 

Sajtókapcsolat:

Morpho Communications
Pósa Gabriella
tel.: 488 0255
mobil: 30 200 9033
e-mail: posa [dot] gabriellaatmorpho [dot] hu