A Noreg Kft. 3 évre megújította a legmagasabb szintű információbiztonsági tanúsítványát

• A Noreg Kft. megújította ISO 27001:2005 szabványnak megfelelő információbiztonsági irányítási rendszer (IBIR) megfelelőségéről szóló tanúsítványát

Budapest, 2007. augusztus 21. – A Noreg Kft., az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy 3 évre megújította a nemzetközileg elismert, európai uniós szabványoknak megfelelő ISO 27001:2005 tanúsítványát. A tanúsítást a genfi székhelyű SGS Csoport leányvállalata, a több mint 15 éves szakértelemmel rendelkező SGS Hungária Kft. végezte el. A Noreg Kft. már 2004 óta rendelkezik az ISO 27001:2005 tanúsítvány elődjével, a BS 7799 szerinti tanúsítással, amit tavaly konvertált ISO 27001:2005-re. A vállalat minden területére kiterjedő audit során a Noreg Kft. az összes követelménynek eleget tett, így információbiztonsági irányítási rendszere (IBIR) ismételten minden szempontból megfelelt a szabvány előírásainak.

„A Noreg Kft. számára különösen fontos az adatok és az információk bizalmas kezelése. Éppen ezért Magyarországon az elsők között szereztük meg az ISO 27001:2005 tanúsítvány elődjét is, a BS 7799-et. A Noreg Kft. így már 3 éve rendelkezik a legmagasabb szintű nemzetközileg elismert információbiztonsági minősítéssel. Ennek előnyeit ügyfeleink is érzékelhetik, hiszen a mindennapokban is tapasztalhatják, hogy a Noreg Kft. biztosítani tudja számukra az üzletfolytonosságot, a kritikus fontosságú üzleti adataik minőségi, mennyiségi védelmét és az ezekhez való állandó hozzáférést”– mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Az ISO 27001:2005 szerinti tanúsítás megújítása tovább növeli vállalatunk tekintélyét. Bizonyítja információink hitelességét, és azt, hogy elkötelezettek vagyunk az információbiztonság fenntartásában – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

A júliusban lezajlott tanúsítási eljárás során végzett belső vizsgálatok, illetve a szabályozási dokumentáció áttekintése után az SGS Hungária ismét megállapította: a Noreg Kft. információbiztonsági irányítási rendszere minden szempontból megfelel az ISO 27001:2005 szabványnak. A tanúsítás kiterjed az információvédelem területén az információbiztonsági rendszer kiépítésére, üzemeltetésére, valamint a tanácsadásra és az oktatásra.

Az ISO 27001:2005-ről

Az információbiztonsági irányítási rendszer (IBIR) ISO 27001:2005 nemzetközileg elismert, európai uniós szabványoknak megfelelő tanúsítása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy megmutassák elkötelezettségüket az információbiztonság iránt, valamint folyamatosan javíthassák vállalatuk megítélését. Az IBIR létrehozása és tanúsíttatása a vállalati kultúrát is megváltoztathatja: új üzleti lehetőségeket nyithat a biztonságra figyelő vevők vagy ügyfelek megnyerésével, valamint javíthatja az alkalmazottak morálját és a bizalmasság felismerését a munkahelyen. Emellett lehetővé teszi az információbiztonság betartatását, így csökkenti az adatok elvesztésének és felfedésének kockázatát.
Az első lépés az IBIR irányelvei hatókörének meghatározása. Egy jól kialakított IBIR szabványos lépéseket tartalmaz a rendszer megvalósítására, működtetésére, felülvizsgálatára, karbantartására és fejlesztésére. Az IBIR kialakítása után következik a tanúsító audit, amelynek sikeres végrehajtása esetén adják ki a tanúsítványt. A tanúsítást éves felülvizsgálatok követik és a tanúsítvány – a rendszerek megfelelő karbantartása esetén – háromévenként megújításra kerül.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.