A Noreg Kft. elektronikus aláírási alkalmazása is „MELASZ-Ready” minősített

• A Noreg Kft. Noreg eSign Toolkit saját fejlesztésű elektronikus aláírási alkalmazása megszerezte a „MELASZ-Ready” minősítését

Budapest, 2007. szeptember 19. – A Noreg Kft., az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy a saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit elektronikus aláírási alkalmazása megszerezte a „MELASZ-Ready” tanúsítványt. A MELASZ (Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség) jogosult arra, hogy a hazai elektronikus aláírási alkalmazásokat tanúsítsa a „MELASZ-Ready” minősítéssel, amellyel azt bizonyítják, hogy a különböző alkalmazások megfelelnek az egységes hazai szabványrendszernek. Ennek megfelelően a Noreg eSign Toolkit alkalmazását kompatibilisnak minősítették minden más „MELASZ-Ready” aláíró alkalmazással, ezáltal az alkalmazások egymás hitelesített dokumentumait értelmezni és kezelni is képesek. A Noreg Kft. Noreg eSign Toolkit alkalmazása 2007. augusztus óta rendelkezik a megfelelőséget igazoló „MELASZ-Ready” tanúsítvánnyal.

„Örömmel vettük át a sikeres minősítésről szóló tanúsítványt, amelynek birtokában ügyfeleink is biztosak lehetnek abban, hogy az általunk bevezetett elektronikus aláírási alkalmazás nem csak saját rendszerükben, hanem a MELASZ által egységesített hazai elektronikus szabványrendszer számára is elfogadott megoldás. A Noreg által forgalmazott saját fejlesztésű eSign Toolkit fejlesztőkészlettel különböző elektronikus aláírásokhoz kötődő alkalmazásokat lehet fejleszteni, illetve különböző alkalmazásokba lehet ezeket a funkciókat integrálni. A fejlesztőkészletet, illetve korábbi verzióit már 2 éve alkalmazzuk ”– mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

A „MELASZ-Ready” tanúsítvány a szakma alapvető, elismert igazolása. A MELASZ Munkacsoport Megállapodás keretében az elektronikus aláírási alkalmazások hazai fejlesztői a közelmúltban közösen egységesítették a tágan értelmezhető szabványokat, így biztosítva ezzel a vásárlók számára a termékek egymással való tényleges együttműködő képességét. A közös szabványrendszer kialakításának alapja az volt, hogy a KET törvény (2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól) 2005. november 1-i hatályba lépését követően a szabványnak megfelelő alkalmazások a közigazgatási elektronikus ügyintézésben is zökkenőmentesen használhatók legyenek. A Munkacsoport Megállapodást az Informatikai és Hírközlési Minisztérium saját keretei közé illesztette és Magyarországon kötelezően érvényes közigazgatási elektronikus aláírási formátummá nyilvánította.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.