• Magyar
  • English
Sajtóközlemények RSS feed

A Noreg Kft. elektronikus aláíró alkalmazása, az eSign Toolkit az elsők között kapta meg a „MELASZ-Ready 2.0” minősítést

  • A MELASZ-Ready 2.0 minősítés azt jelzi, hogy a Noreg Kft. figyelemmel követi az új technológiákat, ezáltal a legújabb ügyféligényeknek is eleget tesz, és az eSign Toolkit kompatibilis minden más „MELASZ-Ready 2.0” aláíró alkalmazással

Budapest, 2009. július 20. – A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit 2.2.1 elektronikus aláírási alkalmazása az elsők között felelt meg a MELASZ Ready 2.0 megfelelési és interoperabilitási tesztjein. A MELASZ (Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség) jogosult arra, hogy a hazai elektronikus aláírási alkalmazásokat tanúsítsa a „MELASZ-Ready 2.0” minősítéssel, amellyel azt bizonyítják, hogy a különböző alkalmazások megfelelnek az egységes hazai szabványrendszernek. Ennek megfelelően a Noreg eSign Toolkit alkalmazását kompatibilisnek minősítették minden más „MELASZ-Ready 2.0” aláíró alkalmazással, ezáltal az alkalmazások egymás hitelesített dokumentumait értelmezni és kezelni is képesek.

„Saját fejlesztésű alkalmazásaink eddigi sikerei azt mutatják, érdemes erre a területre koncentrálnunk. Örömmel értesültünk róla, hogy elektronikus aláírási alkalmazásunk, a Noreg eSign Toolkit a MELASZ-Ready 2.0 minősítést az elsők között kapta meg, ami azt jelzi, hogy a legújabb ügyféligényeket is kielégítő megoldásunk megfelel a szabvány-előírásnak, és jól együttműködik más fejlesztők megoldásaival”­ – ­­mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Fejlesztőkészletünk abban segíti ügyfeleinket, hogy már meglévő elektronikus aláírásokhoz kötődő alkalmazásokat tudnak fejleszteni házon belül is, illetve különböző alkalmazásokba tudják ezeket a funkciókat integrálni. Ezzel jelentősen megkönnyítjük munkájukat, amellyel biztosítani tudják elektronikus aláíráshoz kötődő alkalmazásaik biztonságát”– tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

Noreg eSign Toolkit

A Noreg eSign Toolkit minden, az e-hitelesítési megoldások területén szükséges funkciót biztosít az ügyfelek számára: elektronikus aláírást, aláírás ellenőrzést, időpecsét kérést és ellenőrzést, visszavonási állapot lekérdezést és ellenőrzést, tanúsítvány és intelligens kulcshordozó eszközök kezelését. Az eSign Toolkit bármilyen dokumentum elektronikus aláírására és az elektronikusan aláírt állományok ellenőrzésére használható. A program alkalmas más szállítók által szabványosan (XAdES/MELASZ) aláírt állományok ellenőrzésére és kibontására.

A MELASZ–Ready

A MELASZ–Ready tanúsítási szolgáltatás alapja egy követelményrendszer (MELASZ–Ready követelményrendszer), egy a követelményrendszernek való megfelelőséget ellenőrző vizsgálati módszertan (MELASZ–Ready vizsgálati módszertan), valamint a vizsgálati eredmények független vizsgálata (MELASZ–Ready értékelés), amely a végső jóváhagyást kifejező tanúsítvány megadásához vezet (MELASZ–Ready tanúsítás). A MELASZ– Ready követelményrendszer szoftverekre vonatkozó olyan minőségi elvárásokat határoz meg, melyek az [MSZ ISO/IEC 9126] szabványban meghatározott funkcionalitás szoftverminőségi jellemzőre, azon belül az együttműködés (interoperabilitás) segédjellemzőre koncentrálnak. A MELASZ–Ready követelményrendszert (benne az egységes MELASZ formátum) a MELASZ formátum munkacsoportjában résztvevő elektronikus aláíró alkalmazás fejlesztő cégek képviselői dolgozták ki.

 

A Noreg Kft.

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.

 

Sajtókapcsolat:

Morpho Communications
Jekler Rudolf
tel.: 488 0255
mobil: 20 967 5565
e-mail: jekler [dot] rudolfatmorpho [dot] hu