A Noreg Kft. VMware partnerként megoldást nyújt a virtualizált környezetek biztonságos kialakításához

• A Noreg Kft. a VMware termékekkel és kapcsolódó szolgáltatásokkal bővítette portfólióját, így magasabb szintű, minősített szakértelemmel kínál biztonságos virtualizációs megoldásokat ügyfeleinek

Budapest, 2010. november 29. –A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértőjeügyfelei teljesebb körű kiszolgálása érdekében megszerezte a virtualizációs technológiában egyik vezető vállalat, a VMware Inc. „Registered” partneri státuszát. A minősítés megszerzésével a Noreg Kft. a VMware minősített viszonteladójává vált. Ahogy a virtualizációs megoldások iránti igény egyre nagyobb hangsúlyt kap a költségcsökkentési kényszer előtérbe kerülésével, a széles körű kompetenciák megszerzése és az elismert szakértelem is előnyt jelent az informatikai piacon. A Noreg Kft. független információbiztonsági tanácsadóként arra helyezi a hangsúlyt, hogy a virtualizált környezetek kialakításának egyik legnagyobb kihívására, a megfelelő biztonsági szint kialakítására és üzemeltetésére nyújtson megoldást ügyfeleinek.

A virtualizációval megnövekedett az infrastruktúra szintek száma, többoperációs rendszer és alkalmazásszerver fut egyszerre egy gépen, a fizikai határok eltűntek. A biztonsági kihívások gyarapodtak, ez pedig folyamatos fejlődésre ösztönzi a cégeket, hogy magasabb szintű és komplexebb szolgáltatásokkal legyenek jelen a piacon. A régi architektúrában jelen levő védelmi eszközök (pl. tűzfalak, behatolás-védelmi rendszerek, védelmi zónák) már nem elégségesek a virtualizált környezetek védelmére, mivel a belső forgalom, azaz a virtuális gépek egymás közötti védelme nem megoldott.

„A virtualizáció bevezetése számos előnyt, és nem utolsósorban jelentős költségcsökkentést is eredményezhet a vállalatoknak és intézményeknek, amennyiben időben gondoskodnak a megfelelő biztonságról is. A VMware partneri státuszunk megszerzésével a legelterjedtebb virtualizációs megoldást immáron minősített szakértőként ajánlhatjuk ügyfeleinknek, IT-biztonsági tanácsadóként pedig nem csak a virtuális környezetek kiépítésére, hanem annak biztonságos működtetésére is kínálunk megoldást” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Több mint egy

évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a behatolás-védelem (IDS és IPS) területén, amelyet a virtualizált környezetekre is kiterjesztünk. Független szakértőként számos piacvezető szállítóval működünk együtt, így egy kifejezetten a virtuális környezetek belső forgalmának figyelésére fejlesztett megoldást, az IBM Internet Security System - Virtual Server Protection-t (IBM ISS-VSP) ajánljuk erre a célra. Jelenleg a Noreg Kft. az egyetlen olyan hazai IT-biztonsági vállalat, aki mind a VMware virtualizációs, mind az IBM ISS-VSP biztonsági megoldásának minősített szakértője” – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

A minősítés megszerzése után a Noreg portfóliója az alábbi termékekkel és kapcsolódó szolgáltatásokkal bővült:

• VMware ACE (Assured Computing Environment)– a hordozható vagy otthoni PC-ken egy biztonságos vállalati munkakörnyezetet alakít ki egy virtuális gép belsejében.
  • VMware Workstation– asztali számítógépekre szánt virtualizációs szoftver, amelyet elsősorban teszteléshez és programfejlesztéshez használnak.
  • VMware vSphere Essentials vagy Essentials Plusz –elsősorban a virtuális gépek sűrűségének és számának növelését teszi lehetővé.

További információ az IBM Internet Security System - Virtual Server Protectionmegoldásról:

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana csoport tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási, valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.