A Noreg szakértői szerint nem a méret számít, az üzletbiztonság a fontos

• A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátorral felmérhető, a vállalat számára milyen szintű biztonsági megoldás ajánlott ahhoz, hogy üzleti adatai kockázatát reális ráfordítással a lehető legkisebbre csökkentse
  • Magyarország Üzletbiztonsági Térképe is elkészül a Kalkulátor kitöltőinek (anonim vagy adatait megadó) eredményei alapján

Budapest, 2007. április 24. – A Noreg Kft., az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője ma mutatta be a Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátort, egy mindenki számára térítésmentesen hozzáférhető online eszközt, amely kifejezetten a kis- és középvállalatok vezetőinek, döntéshozóinak készült. A www.uzletbiztonsag.hu weboldalon található Kalkulátor segítségével a cégvezetők felmérhetik, hogy vállalatuk számára milyen szintű IT biztonsági megoldás ajánlott ahhoz, hogy üzleti adataik kockázatát reális ráfordítással a lehető legkisebbre csökkentsék.

Napjaink digitalizált világában a legféltettebb üzleti titkokat is elektronikus formában tároljuk. Adataink biztonsága azonban veszélybe kerülhet a vállalat informatikai környezetét érő hatások (pl.: külső- és belső támadás, nem biztonságos kommunikációs csatorna vagy adathordozó használata, biztonsági mentés hiánya vagy adatvesztés) miatt, így veszélyeztethetik a vállalat mindennapos működését, az üzletfolytonosságot is. De mikor lehetünk biztosak abban, hogy a megfelelő védelemről gondoskodtunk? Mit jelent egy vállalat vagy intézmény informatikai rendszere számára a megfelelő védelem?

„Míg korábban kizárólag a nagyvállalatok fordítottak figyelmet informatikai rendszereik védelmére, ma már a vállalatok biztonság iránti igényét nem a méret határozza meg. A digitális rendszerek és az e-business fejlődésével párhuzamosan a kis- és közepes vállalatoknak is egyre inkább szem előtt kell tartaniuk mindazon kockázatokat, amelyek kritikus fontosságú üzleti adataik biztonságát veszélyeztetik, és ezáltal kihatással lehetnek üzletmenetükre. Ma már az adott vállalat fő tevékenységi területéhez mérten határozzuk meg az informatikai rendszer optimális biztonsági szintjét, a vállalat Üzletbiztonsági Szintjét” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátor kérdéseire válaszolva a felhasználó felmérheti, hogy vállalata jelenlegi informatikai rendszere a megállapított optimális Noreg Üzletbiztonsági Szinthez képest milyen hardver-, szoftver-, és humán erőforrás- felszereltséggel rendelkezik. A felhasználó így felmérheti, hogy az adott vállalat biztonságos működéséhez és zökkenőmentes üzletmenetéhez szükséges megoldásokhoz képest megfelel-e az elvárásoknak, hol lépi túl azokat, vagy melyik ponton mutatkoznak hiányosságok.

Magyarország Üzletbiztonsági Térképe

A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátor utolsó kérdéseként a felhasználó megadhatja, hogy vállalata melyik megyében található, és ezzel részt vesz Magyarország Üzletbiztonsági Térképének elkészítésében. A Noreg Kft. az adatokat megyénként és országos szinten is összesíti, az aktuális állást a Kalkulátor kitöltői megtekinthetik, a Kalkulátorral kapcsolatos promóció végén (2007. június 13.) pedig a végleges eredményt közzé teszi.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.