Szigorú ellenőrzés mellett növekszik a Noreg

• A Noreg Kft. 2006. júliusában megszerezte az ISO 27001:2005 tanúsítványt, így az elsők között van a hazai vállalatok körében, akik rendelkeznek a BS7799 brit információvédelmi tanúsítvány megújult típusával
  • A tanúsítvány megszerzéséhez hozzájárult, hogy a Noreg Kft. komoly hangsúlyt fektet az informatikai biztonsággal kapcsolatos szolgáltatások fejlesztésére, melyet alátámaszt, hogy a tavalyi első féléves árbevételét az idei első félévben csaknem megduplázta

Budapest, 2006. augusztus 14. – A Noreg Kft., az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője bejelentette, hogy megkapta az ISO 27001:2005 tanúsítványát. Az auditálást és a tanúsítási folyamatot a genfi székhelyű SGS Csoport leányvállalata, a több mint 15 éves szakértelemmel rendelkező SGS Hungária Kft. végezte el. A tanúsítvány, melyet a hazai vállalatok körében elsők között szerzett meg a Noreg Kft., a vállalat információbiztonsági irányítási rendszerének (IBIR) megbízhatóságát igazolja az ügyfelek és partnerek irányába.

„A Noreg Kft., mint informatikai biztonsággal foglalkozó cég számára kiemelt fontosságú, hogy rendelkezzünk a mindenkori legfrissebb nemzetközi információbiztonsági minősítéssel. Munkánk során úgy tudjuk a leghatékonyabban biztosítani ügyfeleink informatikai rendszerének védelmét, ha hozzáférést kapunk ügyfeleink kritikus fontosságú adataihoz is – ehhez viszont megfelelő garanciákat kell nyújtanunk azok bizalmas jellegének megőrzésére. Ezért mind ügyfeleink, mind együttműködő partnereink számára nagyobb biztosítékot jelent, ha érzékeny adataik szigorú védelméről egy nemzetközi szabványokon alapuló, független, erre a feladatra felhatalmazott cég is gondoskodik. Ezért tartjuk cégünk fejlődéséhez elengedhetetlenül szükségesnek, hogy a legelsők között szerezzük meg a legfrissebb nemzetközi információvédelmi tanúsítványokat – ahogy tettük ezt 2003-ban a BS7799, és most az ISO 27001: 2005 esetében is” - mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „Továbbra is jelentős hangsúlyt fektetünk az informatikai biztonsággal kapcsolatos szolgáltatásaink fejlesztésére és magas szinten tartására. Ügyfeleink visszajelzései is azt bizonyítják, hogy erre szükség van, hiszen a tavalyi első félév árbevételét az idei első félévben sikerült megdupláznunk, amelyet nagyrészt a szolgáltatási bevétel növekvő részarányának köszönhetünk” – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

Az auditálás során először a vállalat védelmi politikáját kellett felülvizsgálni, ami a Noreg Kft. esetében egyértelmű volt, hiszen 2004-óta megfelel a brit BS 7799 szabvány előírásainak, amelynek alapjaira építették az ISO 2005-ben közzétett információbiztonsági irányítási rendszerek tanúsításának szabványát. Ezért a tanúsításra történő felkészülés viszonylag rövid időt vett igénybe. Az auditorok ezt követően ellenőrizték, hogy a Noreg Kft. megfelel-e a szabványkövetelményben foglaltaknak, végeztek helyszíni felmérést, áttekintették a szabályozási dokumentációkat. A Noreg Kft. információbiztonsági irányítási rendszere megfelelőnek bizonyult, így megszerezte a nemzetközileg is elismert ISO 27001:2005 tanúsítványt. A tanúsítvány megszerzését követően a vállalatnál évenként tartanak majd felülvizsgálatot, megújítani pedig háromévenként kell, ami garantálja az állandó, szabványnak megfelelő minőség biztosítását.

Az ISO 27001:2005 pontosan a BS 7799:2002 2. részét váltotta fel 2005. október 14-én. Aki tehát korábban rendelkezett BS 7799 tanúsítvánnyal, annak 2007-ig van lehetősége arra, hogy azt ISO 27001:2005 szerintivé alakítsa át. A különbség a két rendszer között, hogy az ISO 27001:2005-höz egy új biztonságkezelési záradékot kapcsoltak, így a cikkelyek száma növekedett és további ellenőrzést is beiktattak a rendszerbe. Újításnak számít továbbá, hogy a szervezeteknek maguknak kell meghatározniuk kockázatbecslési megközelítésüket is.

A Noreg Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője. Az 1998-ban alakult vállalat száz százalékban a Montana Zrt. tulajdonában van. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelemi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.